Results 1 to 6 of 6

Thread: Sniper EFI won't startup after install.

  1. #1

    Default Sniper EFI won't startup after install.

    Hi From Australia. Just installed a Sniper EFI using 4-wire configuration (standard coil operation). All connections are correct, pink wire has a solid feed, etc. Unit primes pump, cranks & injects cranking fuel, engine fires and then dies, no run fuel is being injected after initial start. All sensors are operational and all connections are correct. I've tried all sorts of things, but to no success. Unit primes with fuel while cranking, car starts & runs until all fuel burnt in the manifold & dies. Looking down the throat, I see the crank fuel injected and then nothing else after start. Has anyone had this problem before? Thanks, from Aussie.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Connecticut
    Posts
    19,288

    Default

    Ensure the Sniper EFI switched +12V pink wire is powered in the "Crank" and "Run" key positions. If so, ensure there's still an RPM signal after it starts.
    May God's grace bless you in the Lord Jesus Christ.

    '78 BRONCO: 508" stroker, TFS heads, 11:1 comp ratio, Dominator MPFI & DIS, cold air induction, Spal dual 12" fans/aluminum radiator, dual 3" exhaust/Magnaflow mufflers, Moroso vacuum pump, Accusump, engine oil & trans fluid coolers, 100HP progressive dry direct-port NOS, A/C, LenTech Strip Terminator wide-ratio AOD/2500 RPM converter, 3:1 Atlas II, modified Dana 44/60-lockers-4.10s, hydroboost/4-disc brakes, ram-assist/heim joint steering, Cage long radius arms, traction bars, 4" Skyjacker lift, 35" mud tires

  3. #3

    Default

    Both of these items have been confirmed. Solid power supply and RPM input is displayed on handheld, after start from crank fuel.

  4. #4

    Default

    If it was mine (disclaimer), and I had checked everything you have so far, I'd make sure the fuel pump is running after it starts and has good fuel psi at the TBI. The crank signal dropping out would kill the fuel, but you checked that.

  5. #5

    Default

    Done that too Zmann. Pump running, fuel pressure looks good, pressure bypass opening & relieving to tank. Final Holley technical advice after aw eek of back & forward, videos, settings etc., etc., etc. Looks like there's an issue returning it.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Ont. Canada
    Posts
    938

    Default

    Is it seeing RPM. If it doesn't see RPM, it will not run. Record a datalog and find out.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
About us
Holley has been the undisputed leader in fuel systems for over 100 years. Holley carburetors have powered every NASCAR® Sprint® Cup team and nearly every NHRA® Pro–Stock champion for four decades. Now, Holley EFI is dominating the performance world as well as our products for GM's LS engine. Holley's products also include performance fuel pumps, intake manifolds & engine dress–up products for street performance, race and marine applications. As a single solution, or partnered with products from other Holley companies - Hooker Headers, Flowtech Headers, NOS Nitrous, Weiand, Earl's Performance Plumbing, or Diablosport - Holley products can give you the edge you need over the competition.
Join us