Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 14 of 14

Thread: No Start After Welding

  1. #11
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    GA
    Posts
    158

    Default

    Went out this morning and connected power to the ECU, setup for System Log and turned the key. It started perfectly! Didn't want to annoy the neighbors too much, so I shut it down immediately. Here's the short System Log:

    Click image for larger version. 

Name:	System Log.jpg 
Views:	105 
Size:	95.7 KB 
ID:	1795

    I think something with the ECU was corrupted, and it wasn't until I completely unplugged the power harness, that it was able to clear it out. Thank you for the help Danny. Maybe one day I'll stop screwing with the car and just drive it.
    '81 Mustang Cobra/LSX powerplant
    Poorly built ERL LS454 rebuilt by Extreme Racing Engines
    1.27 60', 9.14@150.47

  2. #12
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Connecticut
    Posts
    22,931

    Default

    Quote Originally Posted by SSSTANG View Post
    Here's the short System Log:
    You were supposed to check mark the "Crank" & "Cam" channels, not ("Crank A/D" & "Cam A/D").

    I think something with the ECU was corrupted, and it wasn't until I completely unplugged the power harness, that it was able to clear it out.
    I thought you already did this. Glad you found the problem.

    Thank you for the help Danny. Maybe one day I'll stop screwing with the car and just drive it.
    You're welcome.
    May God's grace bless you in the Lord Jesus Christ.
    '92 Ford Mustang GT: 385" SBF, Dart SHP 8.2 block, TFS TW 11R 205 heads, 11.8:1 comp, TFS R-Series intake, Dominator MPFI & DIS, 36-1 crank trigger/1x cam sync, 160A 3G alternator, Optima Red battery, A/C, 100HP progressive dry direct-port NOS, Spal dual 12" fans/3-core Frostbite aluminum radiator, Pypes dual 2.5" exhaust/off-road X-pipe/shorty headers, S&W subframe connectors, LenTech Strip Terminator wide-ratio AOD/2800 RPM converter, M4602G aluminum driveshaft, FRPP 3.31 gears, Cobra Trac-Lok differential, Moser 31 spline axles, '04 Cobra 4-disc brakes, '93 Cobra booster & M/C, 5-lug Bullitt wheels & 245/45R17 tires.

  3. #13
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    GA
    Posts
    158

    Default

    You were supposed to check mark the "Crank" & "Cam" channels, not ("Crank A/D" & "Cam A/D").
    After it started, I really didn't pay attention to the System Log. I was only posting it to help others. Crank A/D & Cam A/D was already checked. I don't know what that is. Here's what I needed to see:

    Click image for larger version. 

Name:	Sysem Log.jpg 
Views:	99 
Size:	53.7 KB 
ID:	1796

    I thought you already did this. Glad you found the problem.
    I had only disconnected the ground cable from the battery. Last night I unplugged the power connector from the ECU. I don't exactly know what caused the problem, only speculating.
    Last edited by SSSTANG; 08-28-2016 at 01:27 PM.
    '81 Mustang Cobra/LSX powerplant
    Poorly built ERL LS454 rebuilt by Extreme Racing Engines
    1.27 60', 9.14@150.47

  4. #14
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Connecticut
    Posts
    22,931

    Default

    Quote Originally Posted by SSSTANG View Post
    Crank A/D & Cam A/D was already checked. I don't know what that is.
    Crank & Cam A/D means Analog To Digital. It's the signal voltage. It's not the +5V reference supply voltage.

    Here's what I needed to see:
    The crank & cam sensor signals are definitely transmitting.
    May God's grace bless you in the Lord Jesus Christ.
    '92 Ford Mustang GT: 385" SBF, Dart SHP 8.2 block, TFS TW 11R 205 heads, 11.8:1 comp, TFS R-Series intake, Dominator MPFI & DIS, 36-1 crank trigger/1x cam sync, 160A 3G alternator, Optima Red battery, A/C, 100HP progressive dry direct-port NOS, Spal dual 12" fans/3-core Frostbite aluminum radiator, Pypes dual 2.5" exhaust/off-road X-pipe/shorty headers, S&W subframe connectors, LenTech Strip Terminator wide-ratio AOD/2800 RPM converter, M4602G aluminum driveshaft, FRPP 3.31 gears, Cobra Trac-Lok differential, Moser 31 spline axles, '04 Cobra 4-disc brakes, '93 Cobra booster & M/C, 5-lug Bullitt wheels & 245/45R17 tires.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
About us
Holley has been the undisputed leader in fuel systems for over 100 years. Holley carburetors have powered every NASCAR® Sprint® Cup team and nearly every NHRA® Pro–Stock champion for four decades. Now, Holley EFI is dominating the performance world as well as our products for GM's LS engine. Holley's products also include performance fuel pumps, intake manifolds & engine dress–up products for street performance, race and marine applications. As a single solution, or partnered with products from other Holley companies - Hooker Headers, Flowtech Headers, NOS Nitrous, Weiand, Earl's Performance Plumbing, or Diablosport - Holley products can give you the edge you need over the competition.
Join us